O NAMA

LABORATORIJ
KULTURE
Felix

INFORMACIJE
O UDRUZI

Felix
Laboratorij kulture Felix je udruga osnovana 2016. godine sa svrhom promicanja medijske kulture i kreativnih djelatnosti ključnih za produkciju (proizvodnju) filma. Suradnici udruge su renomirani filmski kreativci, snimatelji, redatelji, kostimografi, scenografi, tonski i majstori svjetla, montažeri, 3D animatori te druge osobe neophodne za produkciju filma (audiovizualnog djela).
Laboratorij kulture Felix
Umjetnost nije ogledalo stvarnosti, već čekić kojom se stvarnost oblikuje!

Projekt filmske škole

Udruga Laboratorij kulture Felix zamislila je filmsku školu kao mjesto stvaranja, kreiranja, imaginacije, svega onog što čini film, i sve ono što čini tu snažnu supstancu umjetnosti. Dodana je vrijednost Laboratorija u ovome: ne samo da će se u školi o filmu govoriti o svakom segmentu filma, produkcije, postprodukcije ili povijesti filma, glumi – nego i segmentu filma koji se naslanja na socijalne komponente, o terapiji filmom (medicina), o razvoju mozga pod utjecajem medija i filma (neuroznanost), marketingu/istraživanju tržišta (o sadržajima koje djeca/tinejdžeri primaju preko medija). U fokusu će biti i marketinški stručnjak, filmska kritika (kritičnost i samokritičnost i prihvaćanje različitih mišljenje), filmski kritičar, doživljaj sebe ili samopouzdanje, glumac.

Filmska radionica sveobuhvatno će uzeti u tretman umjetnost, ali i propitati kakvi smo mi tijekom kreativnog čina (pisanje, režija, kostimi, maska, snimanje, montaža, skladanje …), ali i kakvi smo mi u odnosu na tim i kako funkcioniramo unutar tima. Praktični dio škole filma terensko je snimanje gdje će se, tema – priča – film – završna radnja, uzimati iz široke lepeze vrijednosti koje valja promicati – TOLERANCIJE.

Promicati toleranciju i inkluzije. Kako povezati mladost i odrastanje, energiju radoznalosti i treću životnu dob? Polaznike škole filma i počesto zapostavljene naše sugrađane koji su u trećoj životnoj dobi. Naš je odgovor – FILMOM.

Spajalica – filmska spajalica je međugeneracijska spajalica, ali i prostor za najzorniji prikaz tolerancije, prihvaćanja različitosti, spontanog pokazivanja empatije, prihvaćanja drugih i drugačijih, traženje odgovora na vlastita pitanja, ali i dobivanja odgovora izravno od onih koji imaju životno iskustvo u svim poljima življenja i priliku da ga prenesu drugima - mlađim polaznicima škole filma. Spojit ćemo mladost životno iskustvo i treću životnu dob – FILMOM.

Prvi će svojom radoznalošću, životnim nemirom i snažnom energijom pisati scenarije te kako pročitanu knjigu pretočiti u scenarij, režirati, snimati film na temu tolerancije, a drugi će na tematskim večerima filma uživati i u njihovim uradcima, ali tome ćemo dodati i nešto stručnija predavanja – tražiti odgovore na pitanja koja će otvoriti odgledani film. Većina filmskih žanrova bit će obrađena kroz oko autora i oko gledatelja (prvi će biti proizvođači filma, a drugi konzumenti) komentirat će se film, ali će se i družiti uz filmski sadržaj i žive teme.

Polaznici filmske škole, definirat će toleranciju, napisat će scenarij, po zajedničkoj odluci (uključuje se i kritika) prihvatiti scenarij (prvi ispit tolerancije), podijelit će se po interesima zadaci u ekipi, snimit će se film uz mentoriranje predavača. Predavači su redom vrhunski profesionalci, bogatih životopisa u teorijskim i praktičnim znanjima o filmskoj industriji, edukaciji i pedagogiji. Zamišljeno je da teme filmova budu vezane uz mobbing, bulling, invaliditet i sl., tako da bude zastupljena određena vrsta invaliditeta kroz osobu koja glumi u filmu ili je autor samog filma – ipak sam invaliditet ne smije biti AKTER. Uz preneseno znanje i iskustvo, kod polaznika će se otkriti razni talenti i sklonost.
Laboratorij kulture Felix - Logo

Pratite nas:

© Laboratorij kulture Felix.
Sva prava pridržana.
Pravila privatnosti

Web dizajn i razvoj

Laboratorij kulture Felix - Digital Machine
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram